DE KRACHT VAN E-COMMERCE

Je bent klaar om online te gaan verkopen, maar weet niet hoe te beginnen? Het is geen geheim dat je een opmerkelijke website en een degelijk e-commerce platform nodig hebt. Deze twee vormen de basis van jouw online aanwezigheid en bieden grenzeloze mogelijkheden om jouw bedrijf aan de man te brengen. Hier zijn de belangrijkste componenten voor toekomstig succes online:

  • Betrouwbaar e-commerce platform
  • Domeinnaam
  • Website design
  • Juiste voorraad
  • Betrouwbare betalingsprovider
  • Website marketing

Hoe beslis je welk e-commerce platform het beste past bij jouw visie en behoeften?

Bij het kiezen van een platform houd je best rekening met de prijs, het gemak van integraties, functies en een veilige betalingsgateway. Deze componenten zorgen voor flexibiliteit en ondersteunen de groei van jouw bedrijf. Hier bij BATMAN zweren we bij twee platformen: Shopify en WordPress/WooCommerce.

Shopify is een e-commerce gigant. Gebruiksvriendelijk en robuust. Het biedt meer dan 1000 plug-ins en integraties aan. Ook ondersteunt het meerdere transactievaluta’s en is de klantenservice 24/7 bereikbaar. Het nadeel? Shopify is minder flexibel als het op maatwerk aankomt: het aanpassen van plug-ins aan jouw behoeften is bijna onmogelijk en het schrijven van aangepaste code kan een uitdaging zijn.

WooCommerce is een e-commerce plug-in die werkt met WordPress websites. De plug-in is gratis en ook hier is de klantenondersteuning 24/7 beschikbaar. WooCommerce laat je toe om aangepaste code te schrijven en jouw eigen plug-ins te creëren. De commissie is gebaseerd op transacties en is afhankelijk van de betalingsprovider (bijv. Mollie).

Domeinnaam​

Een domein is het website adres van jouw bedrijf, bijvoorbeeld: wearebatman.be. Zorg ervoor dat het gemakkelijk te onthouden is en dat het jouw aanbod weerspiegelt. Het helpt bij de branding van jouw bedrijf! Wil je een domein kopen, of kan je niet beslissen of je een .be of .com domein wilt? Neem contact met ons op en wij zullen jou helpen.

Website ontwerp

Bedenk welk thema het beste bij jouw bedrijf past. Een thema is een vooraf ontworpen sjabloon dat je kan gebruiken voor jouw website. Gratis of Premium (betaald) thema? De keuze is geheel aan jou! Maar weet wel dat als je een op maat gemaakt ontwerp wilt dat je merk doortrekt naar jouw website, dan kan BATMAN jou een webdesign service aanbieden.

Inventaris oplossing

Zoek naar Point-of-Sale (POS) systemen die jouw online voorraadniveaus kunnen synchroniseren met jouw offline inventaris. Een eenvoudige integratie van het POS systeem met jouw bedrijfsstructuur is belangrijk.

Betalingsprovider

Een betalingsprovider is een systeem dat gebruikt wordt om klanttransacties te verwerken. Een goede betalingsprovider accepteert de belangrijkste betaalmethoden en integreert met jouw e-commerce platform (bijv. Stripe, Shopify betalingen, PayPal).

Tip: directe pop-up promoties op jouw website of een korting voor het aanmelden voor de nieuwsbrief, zal de verkoop helpen stimuleren en de aantrekkingskracht op jouw bedrijf vergroten.

En last but not the least… online branding

Consistentie van je lettertype, grootte, kleur en logo op de website en sociale media zijn een must. Dit zorgt voor jouw merkherkenning in een online wereld. Het is een goed idee om favicons en persoonlijke hashtags te gebruiken, bijv. #wearebatman.

Zorg er ook voor dat je bedrijf aanwezig is op de belangrijkste online directories (Google My Business, Facebook Business Page etc.) en dat de informatie correct is.

Sta je te popelen om eindelijk die e-commerce website te lanceren?

Duik er meteen in! BATMAN is er om jou te ondersteunen bij elke stap van de reis. Contacteer ons en samen bekijken we hoe jij jouw website kan opzetten en optimaliseren en vinden we de beste oplossingen voor betalingen en verzending. Wij zorgen ervoor dat jij online opgemerkt wordt en helpen je verkeer naar jouw website te leiden.

(Bron: https://digitalmainstreet.ca/)