DE KRACHT VAN E-COMMERCE

U bent klaar om online te gaan verkopen, maar weet niet hoe te beginnen? Het is geen geheim dat u een opmerkelijke website en een degelijk e-commerce platform nodig heeft. Deze twee vormen de basis van uw online aanwezigheid en bieden grenzeloze mogelijkheden om uw bedrijf aan de man te brengen. Hier zijn de belangrijkste componenten voor toekomstig succes online:

Hoe beslist u welk e-commerce platform het beste past bij uw visie en behoeften?

Bij het kiezen van een platform houdt u best rekening met de prijs, het gemak van integraties, functies en een veilige betalingsgateway. Deze componenten zorgen voor flexibiliteit en ondersteunen de groei van uw bedrijf. Hier bij BATMAN zweren we bij twee platformen: Shopify en WordPress/WooCommerce.

Shopify is een e-commerce gigant. Gebruiksvriendelijk en robuust. Het biedt meer dan 1000 plug-ins en integraties aan. Ook ondersteunt het meerdere transactievaluta’s en is de klantenservice 24/7 bereikbaar. Het nadeel? Shopify is minder flexibel als het op maatwerk aankomt: het aanpassen van plug-ins aan uw behoeften is bijna onmogelijk en het schrijven van aangepaste code kan een uitdaging zijn.

WooCommerce is een e-commerce plug-in die werkt met WordPress websites. De plug-in is gratis en ook hier is de klantenondersteuning 24/7 beschikbaar. WooCommerce laat u toe om aangepaste code te schrijven en uw eigen plug-ins te creëren. De commissie is gebaseerd op transacties en is afhankelijk van de betalingsprovider (bijv. Mollie).

 

Domeinnaam​

Een domein is het website adres van uw bedrijf, bijvoorbeeld: wearebatman.be. Zorg ervoor dat het gemakkelijk te onthouden is en dat het uw aanbod weerspiegelt. Het helpt bij de branding van uw bedrijf! Wilt u een domein kopen, of kunt u niet beslissen of u een .be of .com domein wilt? Neem contact met ons op en wij zullen u helpen.

 

Website ontwerp

Bedenk welk thema het beste bij uw bedrijf past. Een thema is een vooraf ontworpen sjabloon dat u kunt gebruiken voor uw website. Gratis of Premium (betaald) thema? De keuze is geheel aan u! Maar weet wel dat als u een op maat gemaakt ontwerp wilt dat uw merk doortrekt naar uw website, dan kan BATMAN u een webdesign service aanbieden.

 

Inventaris oplossing

Zoek naar Point-of-Sale (POS) systemen die uw online voorraadniveaus kunnen synchroniseren met uw offline inventaris. Een eenvoudige integratie van het POS systeem met uw bedrijfsstructuur is belangrijk.

 

Betalingsprovider

Een betalingsprovider is een systeem dat gebruikt wordt om klanttransacties te verwerken. Een goede betalingsprovider accepteert de belangrijkste betaalmethoden en integreert met uw e-commerce platform (bijv. Stripe, Shopify betalingen, PayPal).

Tip: directe pop-up promoties op uw website of een korting voor het aanmelden voor de nieuwsbrief, zal de verkoop helpen stimuleren en de aantrekkingskracht op uw bedrijf vergroten.

 

En last but not the least… online branding

Consistentie van uw lettertype, grootte, kleur en logo op de website en sociale media zijn een must. Dit zorgt voor uw merkherkenning in een online wereld. Het is een goed idee om favicons en persoonlijke hashtags te gebruiken, bijv. #wearebatman.

Zorg er ook voor dat uw bedrijf aanwezig is op de belangrijkste online directories (Google My Business, Facebook Business Page etc.) en dat de informatie correct is.

Staat u te popelen om eindelijk die e-commerce website te lanceren? Duik er meteen in! BATMAN is er om u te ondersteunen bij elke stap van de reis. Contacteer ons en samen bekijken we hoe u uw website kan opzetten en optimaliseren en vinden we de beste oplossingen voor betalingen en verzending. Wij zorgen ervoor dat u online opgemerkt wordt en helpen u verkeer naar uw website te leiden.

Bronnen: webinar E-Commerce 101