UX-
optimalisatie

Een goede gebruikerservaring is cruciaal voor het behouden van bezoekers en het vergroten van conversies. Het gaat om het begrijpen van de gebruiker en het creëren van een intuïtieve en prettige ervaring tijdens het navigeren op jouw website. Dit kan leiden tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

Starten doen we met een UX-audit, maar wat is dat nu precies? Een UX-audit is een proces waarbij jouw website wordt geëvalueerd om te bepalen hoe goed deze presteert op het gebied van gebruikerservaring (UX).

Optimalisaties op maat

Het doel is om inzicht te krijgen in de verbeterpunten en mogelijke drempels, zodat deze kunnen worden aangepakt om de UX te optimaliseren. Een UX-audit is noodzakelijk om te begrijpen waar gebruikers problemen ondervinden bij het navigeren door de website, hoe hun gedrag en behoeften zich ontwikkelen en om de zakelijke prestaties te verbeteren. Het uitvoeren van een UX-audit levert directe voordelen op, zoals hogere retentie, hogere customer lifetime value en een hogere conversieratio.

Batman 5.2

Als de website niet eenvoudig of gebruiksvriendelijk is, kan de bezoeker afhaken en jouw website verlaten. Het is daarom belangrijk om de weg die de bezoeker moet afleggen zo eenvoudig mogelijk te maken. De gebruikerservaring is ook van invloed op Search Engine Optimization (SEO). Als de gebruikerservaring goed is, blijft een bezoeker langer op de website, wat kan leiden tot een hogere SEO-score.

Een UX-audit lost niet onmiddellijk alle problemen op, maar biedt inzicht in de verbeterpunten van een website, met als doel om de ervaring voor de eindgebruiker te verbeteren.