HET UX-DESIGN VAN JOUW WEBSITE VERBETEREN? VOLG DEZE 4 TIPS

UX-design, of user experience design, klinkt complex. Terwijl de term vooral om gebruiksgemak draait. Het komt erop neer dat mensen die jouw website bezoeken er een positieve ervaring aan overhouden.

Heb jij een gebruiksvriendelijke website? Dan vergroot je de kans dat bezoekers jouw product kopen en naar je website terugkomen.

Doe je dat niet? Dan verlies je potentiële klanten. Want websitebezoekers die niet intuïtief vinden wat ze zoeken of om de haverklap vastzitten, klikken weg. En keren nooit meer terug.

Met deze vier tips til je het UX-design van jouw website naar een hoger niveau

#1. Versnel je laadtijd

Niemand wacht graag lang. En zeker niet op een ladende webpagina. Een matige laadsnelheid is frustrerend. Zorg dus dat je webpagina’s snel genoeg laden.

Benieuwd naar de huidige laadtijd van jouw website? Ontdek het met deze gratis tool van Google.

#2. Verduidelijk je hyperlinks

Staan er links op jouw website? Zorg er dan voor dat mensen ze ook als links herkennen. Bijvoorbeeld door ze te onderlijnen of een andere kleur te geven.

#3. Wees mobile-friendly

Meer en meer mensen surfen met hun mobiele toestellen. En komen zo ook op jouw website terecht. Vermijd dat smartphone- of tabletgebruikers kostbare minuten verliezen met in- en uitzoomen, en maak je website mobile-friendly.

#4. Maak je teksten leesbaar

Hoe leesbaarder je website, hoe beter. Belangrijk is dat bezoekers jouw webteksten kunnen en willen lezen. Enkele tips ter verbetering:

  • Deel jouw teksten op in korte paragrafen.
  • Gebruik lijstjes met opsommingen.
  • Laat genoeg witruimte.
  • Zorg dat de letters groot genoeg zijn.

Creëer een naadloos UX-design

Heb je vragen over webdesign of user experience design? Of zoek je een UX-designer die jouw website gebruiksvriendelijk én gebruiksklaar maakt? De superhelden van BATMAN snellen je graag te hulp.