3 MOBIELE HANDELSTRENDS OM IN 2023 IN DE GATEN TE HOUDEN

Met de verwachte dominantie van de mobiele handelsmarkt in 2023, wordt het voor bedrijven essentieel om zich te richten op mobiele consumenten. Sterker nog, het negeren van de nieuwste mobiele handelstrends kan nadelig zijn. Dit artikel verkent drie cruciale mobiele trends om je te helpen de concurrentie voor te blijven.

Vragenlijsten na aankoop

Mobiel winkelen draait niet langer alleen om browsen, het gaat ook om kopen. Om een betere mobiele winkelervaring te creƫren, is het belangrijk om te begrijpen wat klanten willen. Een effectieve manier om dit te doen, is om hen een vragenlijst te laten invullen nadat ze een aankoop hebben gedaan. Door te vragen naar hun winkelervaring en productkeuzes op verschillende kanalen, kan je pijnpunten identificeren en de algehele ervaring verbeteren. Deze aanpak kan je helpen om misgelopen verkopen te herstellen en naadloze ervaringen te bieden die voldoen aan de behoeften van je klant.

šŸ’” Google Analytics 4 is een krachtig hulpmiddel die waardevolle inzichten biedt in het mobiele gedrag van je klanten. Gewapend met deze kennis kan je jouw productaanbod afstemmen op de behoeften van je klanten en hen op het juiste moment en via de juiste kanalen bereiken. Het optimaliseren van jouw mobiele aanwezigheid met Google Analytics 4, stelt jou in staat om de klant centraal te stellen en zo bij te dragen aan het succes van jouw onderneming.

Bestellen met Ć©Ć©n klik

De mobiele trend in e-commerce genaamd ā€˜One-click orderingā€™ is baanbrekend omdat het klanten in staat stelt om aankopen met Ć©Ć©n klik af te ronden. Dit gemak is vooral belangrijk op mobiele apparaten waar het handmatig ingeven van informatie een gedoe kan zijn. Met een mobiele e-commerce app kan klantinformatie worden opgeslagen voor eenvoudige aankopen, waardoor het afrekenproces snel en gestroomlijnd verloopt. Sterker nog, het afrekenproces kan zelfs volledig worden overgeslagen dankzij de mogelijkheid om te bestellen met Ć©Ć©n klik. Naar verwachting zal deze trend leiden tot een toename van de verkoop aangezien klanten die via mobiele apps winkelen doorgaans twee keer zoveel uitgeven als diegenen die op desktop- of mobiele websites.

Snellere reactietijden

Snelle reactietijden op vragen van klanten zijn cruciaal in het hedendaagse zakelijke landschap. Het kan niet alleen leiden tot een hoger conversiepercentage, het laat ook zien dat je hun behoeften waardeert en prioriteit geeft. Reageren binnen 10 minuten op een chatbericht of smsā€™je voor de aankoop kan resulteren in een conversiepercentage van 28%.

Als bedrijfseigenaar of vertegenwoordiger van de klantenservice is het belangrijk dat je je toewijding laat zien om problemen snel en effectief op te lossen. Hoewel het misschien niet altijd mogelijk is om onmiddellijk antwoord te geven, kan het voor het opbouwen van vertrouwen en het creƫren van een positieve klantervaring van groot belang zijn om klanten te verzekeren dat hun zorgen serieus worden genomen en dat er inspanningen worden geleverd om een oplossing te vinden.

Wil je je mobiele proces stroomlijnen en je klantbeleving verbeteren?

Plan een afspraak met onze experts om persoonlijk advies te krijgen over het optimaliseren van je mobiele strategie.

(Bron: https://www.gorgias.com/webinars)