De E-E-A-T algoritme update: Wat betekent dit voor de inhoud van jouw website?

Ben je de eigenaar van een website of ben je een ‘content creator’ die de online aanwezigheid van jou of andermans website tot een succes wil brengen? Dan is het nodig om op de hoogte te blijven van de nieuwste algoritme updates van Google. Een van de meest recente updates is het E-E-A-T algoritme, dat zich richt op Experience (Ervaring), Expertise (Expertise), Authoritativeness (Autoriteit) en Trustworthiness (Betrouwbaarheid). In deze blogpost leggen we uit wat E-E-A-T betekent en welke invloed het heeft op websites.

Hoe je een Content Superheld kan zijn met de E-A-T Algoritme Update.

E-A-T is een set regels die Google gebruikt om te bepalen of inhoud goed is en hoog moet worden ‘geranked’. Google begon in 2014 te praten over E-A-T en voegde in 2022 de “E” toe van “Ervaring”.

Het algoritme heeft als doel de kwaliteit van content creators te beoordelen op basis van vier belangrijke factoren:

   • Ervaring: Dit verwijst naar je relevante ervaring met betrekking tot het onderwerp waarover je schrijft. Of je nu jouw kennis hebt opgedaan via formele kwalificaties of praktische ervaring, het is essentieel om jouw deskundigheid aan jouw bezoekers te laten zien.

    • Expertise: Je schrijfstijl, taalgebruik en niveau van gedetailleerde informatie tonen allemaal jouw expertise op jouw vakgebied aan. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om complexe ideeën op een toegankelijke en begrijpelijke manier over te brengen voor iedereen.

     • Autoriteit: Jezelf neerzetten als een autoriteit op jouw vakgebied kan worden bereikt door middel van jouw referenties, onderscheidingen en erkenning. Door nauwkeurige en actuele informatie te verstrekken, kun je het vertrouwen van jouw bezoekers opbouwen en een betrouwbare bron van informatie worden.

      • Betrouwbaarheid: Transparante, eerlijke en nauwkeurige informatie is cruciaal om jouw betrouwbaarheid te tonen. Vermijd clickbait koppen en sensationele content, en richt je in plaats daarvan op het creëren van hoogwaardige, betrouwbare inhoud die jouw gebruikers ten goede komt.

     Om de E-E-A-T-score van jouw website te verbeteren, is het belangrijk om je te richten op het creëren van hoogwaardige inhoud die voldoet aan deze vier criteria. Dit omvat:

       • Het verstrekken van nauwkeurige en actuele informatie
       • Betrouwbare bronnen citeren
       • Het vermijden van clickbait koppen en sensationele inhoud
       • Het opbouwen van jouw expertise door regelmatig hoogwaardige inhoud te creëren


      De E-E-A-T algoritme update is een belangrijke herinnering dat kwalitatieve content koning is. Door je te richten op het creëren van inhoud die voldoet aan de E-E-A-T criteria, kun je de ranking van je website in de zoekmachines verbeteren en meer bezoekers naar jouw site trekken. Laten we een verschil maken met hoogwaardige inhoud!