HET UX-DESIGN VAN UW WEBSITE VERBETEREN? VOLG DEZE 4 TIPS

UX-design, of user experience design, klinkt complex. Terwijl de term vooral om gebruiksgemak draait. Het komt erop neer dat mensen die uw website bezoeken er een positieve ervaring aan overhouden.

Hebt u een gebruiksvriendelijke website? Dan vergroot u de kans dat bezoekers uw product kopen en naar uw website terugkomen.

Doet u dat niet? Dan verliest u potentiële klanten. Want websitebezoekers die niet intuïtief vinden wat ze zoeken of om de haverklap vastzitten, klikken weg. En keren nooit meer terug.

Met deze vier tips tilt u het UX-design van uw website naar een hoger niveau

#1. Versnel uw laadtijd

Niemand wacht graag lang. En zeker niet op een ladende webpagina. Een matige laadsnelheid is frustrerend. Zorg dus dat uw webpagina’s snel genoeg laden.

Benieuwd naar de huidige laadtijd van uw website? Ontdek het met deze gratis tool van Google.

 

#2. Verduidelijk uw hyperlinks

Staan er links op uw website? Zorg er dan voor dat mensen ze ook als links herkennen. Bijvoorbeeld door ze te onderlijnen of een andere kleur te geven.

 

#3. Wees mobile-friendly

Meer en meer mensen surfen met hun mobiele toestellen. En komen zo ook op uw website terecht. Vermijd dat smartphone- of tabletgebruikers kostbare minuten verliezen met in- en uitzoomen, en maak uw website mobile-friendly.

#4. Maak uw teksten leesbaar

Hoe leesbaarder uw website, hoe beter. Belangrijk is dat bezoekers uw webteksten kunnen en willen lezen. Enkele tips ter verbetering:

  • Deel uw teksten op in korte paragrafen.
  • Gebruik lijstjes met opsommingen.
  • Laat genoeg witruimte.
  • Zorg dat de letters groot genoeg zijn.

Creëer een naadloos UX-design

Hebt u vragen over webdesign of user experience design? Of zoekt u een UX-designer die uw website gebruiksvriendelijk én gebruiksklaar maakt? De superhelden van BATMAN snellen u graag te hulp.